Primăria Sectorului 6: Grădinița Hillary Clinton va fi demolată, reconstruită și extinsă, cu bani din fonduri europene


Primăria Sectorului 6 a anunțat că Grădinița Hillary Clinton va fi demolată, reconstruită și extinsă, cu bani din fonduri europene.

”Vineri, a fost aprobată în Consiliul Local depunerea proiectului în cadrul Programului Regional București-Ilfov 2021-2027, pentru a obține peste 51 de milioane de lei, bani nerambursabili. Alți 12,7 milioane de lei vor fi asigurați din bugetul propriu.

Grădinița Hillary Clinton e foarte solicitată și funcționează la capacitate maximă, de 200 de copii. Actuala clădire, veche din 1968, a fost încadrată în clasa II de risc seismic (în caz de cutremur, NU se prăbușește, dar i-ar fi afectată structura de rezistență).

Este mai simplu și mai eficient să o reconstruim pe același amplasament. În felul acesta, o vom putea extinde, astfel:

  • Vom construi încă un etaj. Clădirea va avea, astfel, parter + 2 etaje.

  • În prezent, are 10 săli de grupă. Noua grădiniță va avea 12, mai spațioase și mai luminoase. Capacitatea va crește la 240 de copii.

  • Vor mai fi, în plus, mai multe spații de joacă la interior, sală de mese, sală de festivități, birouri și spații de depozitare.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.

Primăria Sectorului 6 a anunțat și alte trei școli din Sectorul 6 care vor trece prin același proces de demolare și reconstrucție:

  • Colegiul Național „Grigore Moisil” – am obținut bani europeni pentru a-i dubla suprafața și a-l transforma într-un campus universitar, primul de acest gen din București;
  • Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gh. Airinei” (PTTR);
  • Școala Nr. 168, printr-un proiect finanțat de Banca Mondială.

Sursă: Facebook Primăria Sectorului 6






















Source link

Mai multe știri