Ministra Ligia Deca a participat la Student Summit care s-a desfășurat în contextul Conferinței ministeriale pentru învățământul superior din spațiul european

Ligia Deca, ministra Educației, a participat la Student Summit, care s-a desfășurat la Tirana, în contextul Conferinței ministeriale pentru învățământul superior din spațiul european.

„Am discutat cu reprezentanții studenților din 18 țări din Europa despre provocări și oportunități în învățământul superior, având în vedere preluarea Secretariatului Procesului Bologna de către România și Moldova. De asemenea, am discutat și despre efectul inechităților sociale asupra șansei tinerilor de avea acces și succes în învățământul superior. Programul “Primul student în familie” și măsurile pentru reducerea abandonului universitar sunt doar câțiva din pașii făcuți de România pentru a-și îndeplini angajamentele internaționale cu privire la echitatea în învățământul superior.

Studenții sunt, din 2001, parteneri ai Procesului Bologna. Contribuția lor la crearea și consolidarea Spațiului European al Învățământului Superior (SEÎS) a fost și este indispensabilă. Iar modelul european de parteneriat cu actorii sociali trebuie să devină un reflex la toate nivelurile decizionale, în toate statele membre SEÎS”, a transmis Ligia Deca, ministra Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook