Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: Proiectul de lege privind combaterea traficului de persoane a fost adoptat în Camera Deputaților


Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a anunțat faptul că proiectul de lege privind combaterea traficului de persoane și a fenomenului de pornografie infantilă, a fost adoptat și de Camera Deputaților și se îndreaptă acum spre promulgare.

„Înțelegerea gravității acestor probleme este esențială pentru a acționa eficient împotriva lor. De aceea, în cadrul dezbaterii din comisia juridică a Senatului României am susținut aceasta inițiativă legislativă și am depus amendamente pentru majorarea pedepselor în cazurile de trafic de persoane și trafic de minori precum și eliminarea posibilității suspendării executării pedepsei în astfel de situații.

De-a lungul activității mele ca senator de Maramures și presedinte al comisiei juridice din Senatul României, am avut numeroase discuții atât cu instituții relevante precum și cu reprezentanți ai ambasadei Marii Britanii pentru a găsi soluții eficiente în protejarea copiilor și a femeilor care sunt victime ale abuzului și violenței.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

„Educația reprezintă un pilon important în prevenirea acestor practici și trebuie să fie palierul principal de evitare a sclavagismului modern. Astfel am susținut măsuri pentru introducerea educației sexuale în școli și pentru înăsprirea legislației împotriva crimelor organizate și a traficului de persoane.”, declară senatorul.

De asemenea, liberalul precizează că: „Modificările legislative recente din Parlamentul României reprezintă un pas hotărât către o justiție fermă și eficientă, care să trateze cu seriozitate infracțiunile grave care afectează integritatea copiilor și a persoanelor vulnerabile.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș





Source link

Mai multe știri