Președintele CJ Brașov Şerban Todorică-Constantin a participat la discuţiile privind inovaţiile din sectorul apei pentru o nouă realitate climatică

Şerban Todorică-Constantin a participat în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din Judeţul Braşov, la discuţiile privind inovaţiile din sectorul apei pentru o nouă realitate climatică.

”Întâlnirea de astăzi a fost o oportunitate extraordinară de a dezbate și analiza soluții inovatoare pentru gestionarea eficientă a resurselor de apă, având în vedere impactul tot mai evident al schimbărilor climatice. Discuțiile s-au concentrat pe tehnologii de ultimă generație și pe bune practici care pot fi implementate la nivel regional pentru a asigura o utilizare sustenabilă a apei.

De asemenea, am fost onorat să primesc o plachetă de merit din partea domnului Teodor Popa, directorul economic al Companiei Apa Braşov, pentru contribuţia specială pe care o aducem locuitorilor din judeţul Braşov. Acest gest simbolizează recunoașterea eforturilor noastre în domenii esențiale precum:

– Extinderea sistemului de colectare şi transport ape uzate şi aducţiune apă potabilă.
– Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare.
– Reabilitarea şi extinderea staţiilor de pompare apă uzată.
– Mărirea capacităţii de evacuare a apelor uzate.

Aceste investiții, care totalizează 198.469.027,51 lei, sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor noștri și sunt finanţate prin programe europene precum Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 și Programul de Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Prin intermediul acestor proiecte, ne propunem să modernizăm infrastructura de apă și canalizare, asigurând astfel un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți cetățenii județului Brașov.

Continuăm să ne dedicăm eforturilor de a implementa cele mai bune soluții pentru gestionarea resurselor de apă, în conformitate cu standardele europene și internaționale. Mulțumesc tuturor celor implicați în aceste inițiative și sunt convins că, prin colaborare și inovație, vom reuși să facem față provocărilor actuale și viitoare în domeniul apei.”, a declarat liberalul Şerban Todorică-Constantin.

Sursă: Facebook Şerban Todorică-Constantin