Raluca Turcan a deschis ședința Biroului Comitetului Director pentru Cultură, Patrimoniu și Peisaj (CDCPP) al Consiliului Europei la Muzeul Național de Artă din București


Raluca Turcan, ministra Culturii, a deschis ședința Biroului Comitetului Director pentru Cultură, Patrimoniu și Peisaj (CDCPP) al Consiliului Europei la Muzeul Național de Artă din București.

„România este gazda acestei întâlniri importante, care marchează 75 de ani de la înființarea Consiliului Europei și 70 de ani de la adoptarea Convenției Culturale Europene. Este un privilegiu pentru noi să susținem această Sesiune Specială, „România și Consiliul Europei: roluri și obiective pentru cultură și patrimoniu”, sub auspiciile Ministerului Culturii.

Consiliul Europei are un rol fundamental  în întărirea legăturilor culturale dintre statele membre și promovează cultura ca soluție pentru provocările contemporane, precum libertatea de exprimare, protecția mediului, noile tehnologii, non-discriminarea și egalitatea de gen. Aceste teme sunt esențiale pentru noi toți, iar cultura trebuie să fie fundamentul unei comunicări eficiente între statele membre.

România este dedicată promovării și protejării culturii, patrimoniului și peisajului european. De-a lungul anilor, am realizat numeroase proiecte pentru conservarea și promovarea patrimoniului cultural și am încurajat creativitatea și inovarea în sectorul cultural. Prin colaborările europene, am adus în prim plan valoarea moștenirii noastre culturale.

De asemenea, promovarea dialogului intercultural și a schimburilor culturale a fost o prioritate pentru România. Festivaluri de renume, precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania și Festivalul Internațional „George Enescu”, au întărit legăturile dintre artiștii români și cei din alte țări, au deschis România către lumea culturală internațională și au facilitat integrarea și colaborarea artistică.

Un aspect esențial al angajamentului nostru față de Convenția Culturală Europeană este promovarea educației culturale. Pregătirea tinerei generații pentru viața culturală, prin educație, reprezintă cel mai puternic liant al acesteia față de cultură și identitate.

Întâlnirea de astăzi reprezintă o ocazie de a reflecta asupra progreselor realizate și de a stabili noi obiective pentru viitor!

Îi mulțumesc dnei. Carmen Croitoru, manager al Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală, Institutului Național al Patrimoniului, și întregii echipe pentru implicarea și suportul constant”, a transmis Rauca Turcan, ministra Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook





Source link

Mai multe știri