Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Sectorului 6 cu Viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Tomáš Boček


Primarul liberal al Sectorului 6, Ciprian Ciucu a anunțat că a semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Sectorului 6 cu Viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Tomáš Boček.

”Este cel mai mare proiect din București la ora actuală.

Valoarea contractului este de 72,9 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 362 milioane de lei. În urmă cu circa o lună, semnasem un contract mai mic pentru un grant de 1,8 milioane de euro din facilitatea Invest EU. Astfel că suma obținută se ridică la 75 de milioane de euro!

Cum vă spuneam, eu nu vin cu machete, vin în fața dumneavostră direct cu finanțarea unei banci internaționale de dezvoltare, ceea ce arată maturitatea și seriozitatea proiectului nostru.

Va fi primul spital generalist de stat din București construit de o autoritate publică locală în ultimii 45 de ani.

Nu va deservi doar Sectorul6, ci și Sectorul 5 și toată salba de localități din jurul Bucureștiului, în această parte a orașului, și poate chiar mai departe. Avem Bragadiru, Domnești, Chiajna, până la Ciorogârla sau poate chiar până la Pitești. Autostrada este în proximitate, va putea să primească urgențe.

Apoi, sunt spitale cu risc seismic în București. În caz de cutremur, nu vreau să-mi imaginez. Acest nou spital va fi un obiectiv strategic, deosebit de important pentru tot Bucureștiul. Poate fi puțin ciudat ca un primar de sector să facă un spital. Dar, dacă noi nu-l făceam, nu-l făcea nimeni, pentru că nu era pe agenda nimănui.

La eveniment au participat Nicolae Ciucă, președintele Senatului, Adrian Veștea ministrul Dezvoltării, Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, și Sebastian Burduja, ministrul Energiei. Le mulțumesc că au fost alături de cetățenii Sectorului 6 în această zi importantă.”, a transmis liberalul Ciprian Ciucu.

Primaria Sectorului 6 este singura entitate administrativă din Europa Centrală și de Est care beneficiază de facilitatea INVEST EU a Comisiei Europene, ceea ce este o garanție în plus a seriozității proiectului.

Sursă: Facebook Ciprian Ciucu






















Source link

Mai multe știri