Giurgiu: Județul este pe locul doi la nivel național în ceea ce privește creșterea numărului de salariați


Dan Motreanu, Președintele PNL Giurgiu, anunță că Județul Giurgiu este pe locul doi la nivel național în ceea ce privește creșterea numărului de salariați în februarie 2024 comparativ cu februarie 2023.

,,Creșterea în județul Giurgiu a fost de 2%, iar în top se află alte două județe cu administrație liberală: Ilfov cu o creștere de 2% și Cluj cu 1,9%.

Echipa liberală care conduce județul Giurgiu are drept prioritate creșterea numărului de salariați în județ.

O direcție de acțiune este atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă. Pot menționa, ca un exemplu, eforturile pentru înființarea de noi locuri de muncă în orașul Mihăilești. În curând, vor demara lucrările pentru un depozit regional, unde se vor putea angaja 300-350 de oameni din oraș, fiind vorba de locuri de muncă bine plătite.

Suntem în discuții cu mai multe firme care vor să creeze în Mihăilești un parc industrial. Vor fi create locuri de muncă și beneficii pentru bugetul local. De asemenea, am discutat cu investitori pregătiți să deschidă în oraș incubatoare de afaceri, un concept nou, european, destinat ajutorării firmelor mici.

O altă prioritate este oferirea de oportunități pentru tinerii care vor să învețe o meserie. În Giurgiu se va construi un campus dual liceal și universitar, finanțat din fonduri UE, pe baza contractului semnat de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, împreună cu ministra liberală a educației, Ligia Deca.

Tinerii din Giurgiu, Călărăși și Teleorman vor învăța aici meserii solicitate pe piața muncii, astfel încât șansele lor de angajare să crească și să poată obține salarii bune. Este un proiect de suflet pentru care m-am luptat, alături de echipa PNL din administrația locală, fiind destinat unei regiuni unde numeroși adolescenți și tineri părăsesc timpuriu școala și își reduc dramatic șansele de reușită în viață.”,declară Prședintele PNL Giurgiu pe pagina sa de Facebook.





Source link

Mai multe știri