Bihor: Consiliul Județean instalează patru stații de încărcare pentru mașini electrice pe drumurile județene


Consilierii județeni din cadrul Consiliului Județean Bihor au aprobat studiile de fezabilitate pentru instalarea unor stații de încărcare a mașinilor electrice pe drumurile județene.

Administrația județeană din Bihor va instala 4 stații de încărcare: una va fi pe Centura Sântandrei, una pe Centura Oșorhei, iar alte două stații vor fi pe drumul județean DJ 795, în localitățile Salonta și Gurbediu.

„Fiecare stație va dispune de două puncte de încărcare: unul va permite încărcarea multistandard în curent continuu cu o putere de cel puțin 50 kW, iar celălalt va asigura încărcarea în curent alternativ cu o putere de cel puțin 22 kW.

Acest proiect încurajează achiziția de mașini electrice, contribuie la reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului și promovează mobilitatea sustenabilă, asigurând totodată infrastructura necesară pentru această formă de transport”, au adăugat reprezentanții CJ Bihor.

Investiția are o valoare de 1.8 milioane lei, iar fondurile vor fi asigurate prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Sursa: Consiliul Județean Bihor





Source link

Mai multe știri