Bihor: lucrările la infrastructura Parcului Industrial din Marghita au început – proiect în valoare de peste 21 milioane lei


Conducerea Consiliului Județean Bihor a anunțat începutul lucrărilor la infrastructura Parcului Industrial din Marghita. Proiectul are o valoare de 21.753.095 lei, fără TVA. Termenul de finalizare a acestuia este de 6 luni.

Pentru început, constructorii curăță terenul de vegetație, iar apoi se vor realiza lucrări de marcare și delimitare a amplasamentului. Reprezentanții administrației județene din Bihor au precizat că mai apoi se vor efectua lucrări de terasament, de nivelare și de drenaj pentru gestionare apelor pluviale.

„Constructorii vor instala apoi rețelele de utilități și echipamentele necesare pentru alimentarea cu energie electrică. Ulterior, vor fi construite drumurile interne și căile de acces în parc”, a adăugat conducerea CJ Bihor.

Fondurile necesare pentru realizarea proiectului au fost obținute în proporție de 60% din bugetul administrației județene Bihor și 40% din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

De asemenea, firmele care doresc să-și dezvolte afacerile în cadrul Parcului Industrial Marghita pot beneficia de fonduri europene.

Valoarea contractului de finanțare europeană este de 6.2 milioane euro, din care bugetul pre-rezervat pentru firmele rezidente este de 4.2 milioane euro.

Sursa: Consiliul Județean Bihor





Source link

Mai multe știri