Campusul pentru învățământ dual din Oradea va fi dat în funcțiune în toamna aceasta – investiție de 29 milioane euro


Conducerea Consiliului Județean Bihor a semnat contractele pentru furnizarea de mobilier, utilaje și echipamente tehnologice și digitale pentru campusul școlar dual. Campusul din Oradea va fi dat în folosință din această toamnă.

Ministerul Educației a acordat autorizația de funcționare către Liceul Tehnologic Dual din Oradea. Mobilierul și echipamentele necesare funcționării vor fi livrate până la începutul anului școlar.

„Din acest an școlar, se va pune efectiv în funcțiune campusul, un proiect realizat în parteneriat de către Primăria Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea din Oradea și mediul de afaceri local. Prin acest proiect, le oferim posibilitatea copiilor noștri să acumuleze cunoștințe tehnice și să își găsească un loc de muncă bine plătit în România, să nu mai plece în străinătate. Campusul din Oradea este primul din România care va fi pus în funcțiune, cu astfel de condiții de pregătire”, a transmis Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor.

Peste 17 milioane lei au fost alocați pentru furnizarea de mobilier și dotări digitale, proiectele fiind împărțite pe 5 loturi.

„Vor fi livrate echipamente și utilaje, de la roboți de sudură la simulatoare și imprimante 3D. Sălile de clasă vor fi dotate cu table interactive, tablete, videoproiectoare și sisteme audio. Vor fi achiziționate, de asemenea, licențe software și o platformă de învățare.

Campusul cuprinde 8 clădiri, în care vor funcționa laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot și sală de sport. A fost amenajat și un teren de sport în aer liber”, au declarat reprezentanții CJ Bihor.

Investiția totală pentru acest proiect are o valoare de 146.183.346 lei, fondurile fiind asigurate prin PNRR.

Sursa: Consiliul Județean Bihor





Source link

Mai multe știri