Cele mai puternice județe din România sunt conduse de administrații PNL


Cele mai puternice județe din România sunt conduse de administrații PNL. O analiză a Ziarului Financiar arată că județele Cluj, Timiș, Brașov, Constanța, Prahova, Alba, Ilfov, Iași și Sălaj domină topul PIB/capita din 2013 până în 2023.

La nivel național, sub conducerea liberală, România a atins recorduri în investiții și absorbția fondurilor europene. În mandatul lui Nicolae Ionel Ciucă, au fost atrase peste 10 miliarde de euro în investiții străine și 11,3 miliarde de euro din fonduri europene, ridicând rata de absorbție la peste 90%.

Clujul, cu 124 mii lei pe cap de locuitor, secondează Capitala în top (235 mii lei), urmat de Timiș cu 114 mii lei, Brașov  cu 99,3 mii lei și Constanța cu 94,2 mii lei.

Investiții publice și private în Cluj și Brașov

Analiza Ziarului Financiar ne arată administrațiile liberale din Cluj și Brașov au reușit să atragă investiții publice și private, în special în sectorul IT, dar și în alte domenii, ceea ce a dus la o creștere rapidă a nivelului de trai în aceste județe. De asemenea, Brașovul a marcat o premieră recentă cu inaugurarea primului aeroport construit de la zero după Revoluție, o investiție semnificativă și un succes al administrației PNL.

Recorduri înregistrate la capitolul investiții și absorbția fondurilor europene

La nivel național, sub conducerea PNL și a premierului Nicolae Ciucă, investițiile și absorbția fondurilor europene au atins niveluri record. În 2022, liberalii au atras cele mai mari investiții străine din istoria României, depășind 10 miliarde de euro, și au realizat cea mai mare absorbție de fonduri europene, 11,3 miliarde de euro. Acest progres a permis României să atingă pentru prima dată o rată de absorbție de peste 90%, comparativ cu sub 50% în 2021.

 

sursă: realitatea.net





Source link

Mai multe știri