Ligia Deca a discutat cu profesorii aflați la Universitatea de Vară Merito Bucovina


Ligia Deca a discutat cu profesorii aflați la Universitatea de Vară Merito Bucovina.

„Discuțiile cu profesorii sunt binevenite chiar și în vacanță. Astăzi, i-am cunoscut pe profesorii aflați la Universitatea de Vară Merito Bucovina, ce se desfășoară la Vicovu de Sus. Activitățile reunesc 105 cadre didactice din 11 județe ale țării, Municipiul București și Cahul, Republica Moldova”, a spus Ligia Deca.

Discuții despre modificările ce vor intra în vigoare la începutul anului școlar

Liberala a discutat despre modificările ce vor intra în vigoare la începutul anului școlar și a subliniat că feedbackul a fost unul bun.

„Pentru că am discutat și despre asta, am reamintit că posibilitatea ca un profesor să decidă ca un elev să desfășoare activități în alt spațiu din școală, dacă deranjează ora, este o opțiune, nu o obligație și că fiecare școală va decide modul în care această măsură va fi aplicată, în funcție de particularități și de posibilitatea de a asigura supravegherea tuturor copiilor. M-a bucurat interesul manifestat pentru învățământul dual, mai ales că, așa cum am afirmat în repetate rânduri, trebuie să valorificăm importanța rutei duale – avem investiții semnificative în învățământul dual, iar ele sunt dublate de posibilitatea ca ruta duală să poată fi continuată și în învățământul superior.

Mulțumesc pentru discuția constructivă de astăzi și pentru tot ceea ce faceți, zi de zi, pentru copii! Sunt recunoscătoare comunității Merito nu doar pentru că reușește să adune povești cu un mesaj pozitiv din educație, ci și pentru că le promovează, contribuind, astfel, la schimbarea în bine a educației”, a transmis Ligia Deca, ministra Educației.

sursă: Ligia Deca





Source link

Mai multe știri