Vicepreședintele CJ Ilfov Voicu Vincențiu: Copiii din Ilfov au acum acces la îndrumare profesională într-un cabinet multifuncțional de ultimă generație


Voicu Vincențiu, vicepreședintele CJ Ilfov, a transmis ca prin intermediul fondurilor europene obținute de Consiliul Judetean Ilfov din PNRR, copiii din Ilfov au acum acces la îndrumare profesională într-un cabinet multifuncțional de ultimă generație.

Cabinetul, situat în Brănești, a fost realizat la inițiativa Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Ilfov, care a identificat necesitatea acestui proiect.

”Fondurile europene au fost utilizate pentru a transforma spațiul într-un mediu prietenos și funcțional, dotat cu mobilier modern, echipamente IT performante, materiale didactice inovative și jocuri educative. Acest cabinet va oferi copiilor din comunitate orientare școlară și profesională, pentru a-i ajuta să își descopere talentele și să își planifice viitorul.

În plus, aici vor avea loc ședințe de terapie logopedică, pentru îmbunătățirea și corectarea limbajului, precum și sesiuni de consiliere psihologică și psihopedagogică, ce vor sprijini dezvoltarea emoțională și educațională a copiilor. Scopul principal al acestui proiect este de a oferi suport elevilor și preșcolarilor care întâmpină dificultăți în integrarea școlară, fie din cauza unor provocări emoționale, fie din cauza unor condiții socio-economice dezavantajate.

Proiectul răspunde și nevoii părinților care nu își permit să plătească pentru astfel de servicii, oferindu-le acces gratuit și facil la resursele necesare. Datele CJRAE arată o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de orientare școlară și profesională, iar acest nou spațiu vine să răspundă acestor nevoi, oferind un cadru modern și bine echipat pentru educația și dezvoltarea copiilor.”, a comunicat liberalul Voicu Vincențiu.

Sursă: Facebook Voicu Vincențiu






















Source link

Mai multe știri