Ministrul Mircea Fechet a inaugurat al 6-lea centru regional pentru colectarea și procesarea ambalajelor în județul Dolj


Ministrul Mircea Fechet a inaugurat al 6-lea centru regional pentru colectarea și procesarea ambalajelor în județul Dolj.

„Acest moment, este cel mai bun indicator al faptului că suntem pe traiectoria pe care ne-am asumat-o. În Oltenia, avem mai multe probleme de mediu, deoarece pierdem în fiecare an 1000 de hectare de teren agricol care se transformă în deșert. Cât privește colectarea separată, e bine să ne amintim de unde am pornit. Cifrele rușinoase raportate vor deveni istorie, deoarece SGR își propune să atingă în al treilea an de funcționare peste 90% amabalaje colectate”, a spus liberalul.

Potrivit acestuia, cea mai importantă verigă este reprezentată de cetățenii României care, indiferent de condiții, de timpul petrecut la coadă la RVM, reușesc să facă să funcționeze acest sistem.

„În primele 8 luni, 3,5 miliarde de ambalaje SGR au fost puse pe piață de către producători și peste 1,3 de miliarde au fost returnate de consumatori Mai avem multe de îmbunătățit, aștept cu nerăbdare celelalte puncte de colectare, aștept să sărbătorim cât mai curând ambalajul cu numărul 2 miliarde și împreună să facem tot ce putem pentru ca ”Hora Reciclării” să se învârtă din ce în ce mai repede și să avem o Românie mai curată”, a transmis Mircea Fechet, ministrul Mediului.

sursă: Mircea Fechet





Source link

Mai multe știri