Primăria Bistrița a depus spre finanțare proiectul pentru realizarea parcului de specializare inteligentă ”Bistrița IndustriaNova Hub” – investiție de 25 milioane lei


Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița, a anunțat depunerea spre finanțare a proiectului pentru realizarea parcului de specializare inteligentă ”Bistrița IndustriaNova Hub”. Acesta are o valoare de 25 milioane lei, iar fondurile ar urma să fie obținute prin Programul Regional Nord-Vest.

„Parcul își propune să devină un centru de inovare multidisciplinar, care să sprijine dezvoltarea de soluții tehnologice avansate în multiple domenii, un nucleu de competitivitate și creștere economică pentru firmele mici și mijlocii. Astfel ar putea fi atrase o varietate de companii și instituții de cercetare, facilitând colaborarea interdisciplinară și accelerarea inovării în regiunea de Nord-Vest a României”, a transmis edilul liberal.

Primarul municipiului Bistrița a menționat că în cadrul proiectului se vor realiza un parc fotovoltaic pentru producerea de energie electrică; un parc cu mini turbine eoliene pentru producerea de energie electrică; drumuri de acces cu trotuare și 112 locuri de parcare; un sistem de iluminat inteligent; realizarea a 5 subzone de business; o rezervă de incendiu dotată cu rezervor apă și casa de pompe.

Sursa: Ioan Turc





Source link

Mai multe știri