Roman: Primarul Leonard Achiriloaei a anunțat semnarea contractului de execuție pentru Școala Gimnazială „Costache Negri”


Primarul Leonard Achiriloaei a anunțat semnarea contractului de execuție pentru Școala Gimnazială „Costache Negri”.

„Investițiile în educație continuă, iar astăzi vreau să vă dau o veste bună care privește viitorul copiilor noștri. Școala Gimnazială „Costache Negri” – fosta școală nr. 2, va beneficia de un nou corp de clădire și de o nouă sală de sport. Vorbim despre un proiect integrat de construire și dotare a instituției de învățământ, precum și de modernizarea drumurilor publice din cartierul Petru Rareş. Valoarea totală a lucrărilor este de 10.097.560,02 lei fără TVA, la care se adaugă costurile pentru proiectare și asistență tehnică”, a spus Leonard Achirilaoei.

Lucrările prevăd:

  • Construcția unui corp nou de clădire cu regim de înălțime P+2E, ce va găzdui 9 săli de clasă moderne, 3 laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, o bibliotecă spațioasă cu sală de lectură și spații administrative adecvate.
  • O sală de sport complet echipată, cu terenuri pentru baschet, tenis și volei, vestiare moderne și un cabinet pentru profesor.
  • Teren de sport exterior pentru activități sportive diverse, iluminat pentru utilizare în siguranță și pe timp de noapte.
  • O centrală termică modernizată, care va asigura încălzirea eficientă a tuturor spațiilor nou construite și existente.
  • Amenajări exterioare ce includ trotuare și alei pietonale, pentru a crea un mediu sigur și accesibil pentru toți elevii.

„Cu fiecare contract semnat și fiecare investiție asumată, dorința de a transforma învățământul din Roman într-unul care să ofere copiilor noștri șansa la educație de calitate într-un mediu modern și sigur, devine realitate!”, a transmis Leonard Achiriloaei, primarul liberal al municipiului Roman.

sursă: Leonard Achiriloaei





Source link

Mai multe știri