Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Primarul Petru Șiclovan a câștigat proiecte importante în domeniul învățământului pentru comuna Zădăreni


Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat că primarul Petru Șiclovan a câștigat proiecte importante în domeniul învățământului pentru comuna Zădăreni.

”Primul corp al clădirii școlii din Zădăreni, cu opt săli de clasă, început in 1995 si apoi lăsat fără finanțare, a fost finalizat acum din banii Primăriei și dotat din fonduri europene. Se caută finanțare pentru alte două corpuri de clădire. Comuna Zădăreni este unul dintre cele mai bune exemple de administrație eficientă. Primarul Petru Șiclovan a reușit, în ultimii ani, să câștige proiecte importante, mai ales în domeniul învățământului.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

La această importantă realizare se adaugă, prin alte proiecte, dotări.

Pentru tehnologizarea și dezvoltarea informatică a școlii, cu ajutorul fondurilor europene s-au achiziționat 176 tablete pentru elevi, 11 laptopuri pentru cadre didactice, 3 laptopuri pentru management, 11 table inteligente cu videoproiector, 11 videocamere pentru susținerea orelor online, cât și 11 routere, valoarea proiectului fiind de 490.000 de lei, finanțarea realizându-se prin Programul Operațional Competitivitate.

Proiect care vizează Educația, intitulat „Școala Zădăreni – poartă spre viitor”

Liberalul Iustin Cionca a precizat că printr-un alt proiect care vizează Educația, intitulat „Școala Zădăreni – poartă spre viitor”, derulat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, se dotează sălile de clasă, laboratoarele, cabinetele de specialitate, inclusiv sala de sport, cu aparatură modernă, echipamente specific și mobilier.

Sursă: Facebook Iustin Cionca






















Source link

Mai multe știri