Bihor: Centura Beiuș a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 90%


Lucrările la Centura Beiuș au ajuns la un stadiu fizic de 90%. Pe traseul centurii s-a ținut o conferință de presă susținută de Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, și Gabriel Popa, primarul municipiului Beiuș.

„Această centură a fost așteptată de Țara Beiușului și de toți bihorenii de o bună perioadă de timp, proiectul fiind realizat în parteneriat cu CNAIR și primăriile din zonă, în special cu Primăria Beiuș. Lucrările importante sunt executate. Constructorii au început turnarea stratului de uzură pe mai multe porțiuni, montează stâlpii de iluminat și parapetele în zonele cu viaducte”, a spus Mircea Mălan.

„Pentru Beiuș și întreaga regiune de peste 100 de mii de locuitori, acest proiect de infrastructură este cel mai mare și așteptat, având în vedere traficul intens din oraș. Principalul avantaj va fi reducerea traficului greu din Municipiul Beiuș, care creează disconfort și poluare. De asemenea, proiectul va crește siguranța rutieră, având în vedere numărul mare de elevi din oraș. Este și avantajul creșterii economice, centura facilitând accesul la viitorul parc industrial”, a adăugat primarul liberal al municipiului Beiuș.

Consiliul Județean Bihor are mai multe proiecte în colaborare cu primăria Beiuș: platforma pentru depozitarea deșeurilor mari, deja funcțională, parcul industrial și aquapark-ul.

Valoarea proiectului este de peste 270 milioane lei, fără TVA, iar fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020. Centura Beiuș are o lungime de 9.3 kilometri.

Sursa: Consiliul Județean Bihor





Source link

Mai multe știri