Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș s-a întâlnit cu disidentul rus Vladimir Kara-Murza la reuniunea Comisiei Juridice a APCE din Paris


Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a anunțat că s-a întâlnit cu disidentul rus Vladimir Kara-Murza, invitat la reuniunea Comisiei Juridice de la Paris a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care participă în calitate de membru al Delegației Parlamentului României.

„A fost o primă întâlnire cu opozantul rus. Acesta a venit la lucrările reuniunii Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului însoțit de soția sa Yugenia, care a luptat pentru ca situația sa să fie cunoscută de publicul larg. Luni, 30 septembrie, Vladimir Kara-Murza va lua cuvântul în fața Adunării și va primi premiul “Vaclav Havel”, care i-a fost acordat în 2022, dar care nu i-a putut fi înmânat, acesta fiind prizonier în Siberia la acel moment.

Vladimir Kara-Murza a fost eliberat cu doar cinci săptămâni în urmă din închisoarea siberiană în care se afla ca parte a celui mai mare schimb de prizonieri dintre țările occidentale și Rusia de la sfârșitul Războiului Rece. Încarcerea acestuia a avut loc în aprilie 2022, când a fost arestat și condamnat la 25 de ani de închisoare pentru trădare și răspândire de informații false.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș





Source link

Mai multe știri