Senatorul Nicoleta Pauliuc: Discuții cu MApN despre completarea legislației pentru reacția la drone ostile


Senatorul Nicoleta Pauliuc a discutat cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MapN) despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate.

„Este util şi firesc ca Ministerul Apărării Naționale să fie cel care iniţiază proiectele legislative. La nivelul MApN se lucrează de mult timp la aceste proiecte legislative (noi ne-am mai întâlnit pe această temă în urmă cu câteva luni). Legile trebuie să ofere definiţii și proceduri clare, care să permită o reacție militară rapidă. Sunt lucruri tehnice care trebuie să fie transpuse în legislație de specialiștii militari.

Am convingerea că MApN are capacitatea de a se consulta și coordona partenerii noștri din NATO pe legislația privind acest tip de răspuns. Astfel de situaţii au apărut în mai toate ţările care au graniţe cu Ucraina. Pare să fie un modus operandi al ruşilor care să genereze nervozitate în ţările membre NATO din această zonă. De aceea, eu cred că e foarte important dialogul cu partenerii noștri din NATO și în procesul legislativ pentru ca, mai apoi, în teren, coordonarea operativă să fie funcțională.”, transmite Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Aşa cum am dovedit în atâtea alte rânduri, Comisia de Apărare are toată disponibilitatea de a urgenta procesul de adoptare a legislației referitoare la reacţia la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate. Vă reamintesc că, recent, de exemplu, lucrurile s-au mişcat cu celeritate în ceea ce priveşte legislaţia necesară privind donarea sistemului Patriot. Să fie clar, nu se pune problema să ţinem noi la sertar legislaţia specifică.”

Sursa: Facebook Nicoleta Pauliuc





Source link

Mai multe știri