Ministrul Marcel Boloș a anunțat că, în ședința de Guvern de astăzi, se vor aloca 100 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru cei care și-au văzut agonisirile distruse de viituri


Ministrul Marcel Boloș a anunțat că, în ședința de Guvern de astăzi, se vor aloca 100 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru cei care și-au văzut agonisirile distruse de viituri.

„Concret, fiecare gospodărie afectată va primi 10.000 de lei pentru a acoperi nevoile imediate, iar în cazurile tragice în care s-au înregistrat pierderi de vieți omenești, familiile vor beneficia suplimentar de aceeași sumă pentru fiecare victimă. Vom face toate demersurile pentru a ne asigura că aceste ajutoare ajung cât mai rapid la cei care au nevoie, fie în numerar, fie prin transfer bancar, conform opțiunii fiecărui beneficiar.

Imaginați-vă ce înseamnă să privești, cu inima strânsă, cum tot ce ai construit de-a lungul anilor se scufundă în ape nemiloase. Să simți pământul fugind de sub picioare, în timp ce casa în care ai crescut copii și ai visat este înghițită de furia naturii. Să vezi grajdurile goale, în care nu mai e nicio suflare de viață, și câmpurile în care ai muncit cu sudoare și speranță, acum devastate. În fața unei asemenea dureri, oamenii nu vor fi singuri. Măsura aceasta de sprijin este doar începutul, vom continua să ne asigurăm că fiecare persoană afectată are sprijinul necesar pentru a-și reconstrui viața și locuința.”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

sursă: Marcel Boloș





Source link

Mai multe știri