Ministrul Adrian Veștea: Sprijinim familiile afectate de inundații și contribuim la refacerea infrastructurii calamitate


Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat că a fost aprobată acordarea unor ajutoare de urgență pentru cele aproximativ 6.500 de familii afectate de inundațiile din ultimele zile.

”În acest sens, alocăm câte 10.000 lei pentru fiecare familie și persoană singură din localitățile afectate, iar, pentru familiile în care există pierderi de vieți, vom acorda suplimentar suma de 10.000 lei.

Ministerul Dezvoltării se va implica și în acordarea de fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, astfel încât, după inventarierea pagubelor, Instituțiile Prefectului din județele afectate să ne poată trimite solicitări și să inițiem un proiect de act normativ prin care să le alocăm sumele necesare din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

De asemenea, prin subprogramul ”Lucrări în primă urgență”, Compania Națională de Investiții va putea contribui la reconstruirea infrastructurii de transport (drumuri, poduri, podețe etc.), ca urmare a solicitărilor transmise de unitățile administrativ-teritoriale afectate.

Nu în ultimul rând, Agenția Națională pentru Locuințe poate interveni în construcţia şi/sau reabilitarea locuinţelor distruse ori grav avariate, situate în zonele afectate de calamităţi naturale.”, a declarat liberalul Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Veștea






















Source link

Mai multe știri