Președintele CJ Iași Costel Alexe a participat la Conferința Eficiența Energetică în Clădiri, organizată de Roenef


Costel Alexe, președintele CJ Iași, a participat la Conferința Eficiența Energetică în Clădiri, organizată de Roenef.

„Investițiile în locuințe eficientizate din punct de vedere energetic aduc beneficii pe toate planurile – economic, social, în protecția mediului, și, dacă mă întrebați pe mine, văd un viitor în care în domeniul construcțiilor acest concept va fi și mai prezent. În ceea ce privește instituțiile și activitatea noastră la Consiliul Județean Iași, nu cred că mai este investiție pe care o facem în reabilitarea, restaurarea sau modernizarea unei clădiri din patrimoniul județean care să nu țină cont de principiile eficientizării energetice. Fie că a fost vorba de Spitalul Pentru Copii, de Aeroport sau de muzee, efiecientizarea energetică e o parte componentă a fiecărui proiect.”, a spus Costel Alexe.

Potrivit liberalului, în cadrul Consiliului Județean, a fost înființat Compartimentul Ghişeu Unic de Eficienţă Energetică.

„Prin intermediul acestui ghișeu cetăţenii vor fi consiliați să dezvolte proiecte de renovare energetică, să acceseze programe de finanţare publice sau mecanisme de creditare și vor fi îndrumați de profesionişti competenţi pe tot parcursul proiectului de renovare.”, a transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe





Source link

Mai multe știri