Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat că oamenii afectați de inundațiile din România vor fi ajutați de la Bugetul Uniunii Europene.

Potrivit liberalului, Uniunea Europeană va ajuta oamenii afectați de inundațiile din România și din celelalte state afectate, va ajuta întreprinderile și va ajuta autoritățile locale.

„De aceea, rugăm autoritățile locale să intervină cât mai repede, să ajute cât mai mulți oameni fiindcă sprijinul pe care îl vor oferi va fi decontat în parte de Uniunea Europeană, din Fondul de Solidaritate. Iar oamenii trebuie să știe următorul lucru: hrana care vine, cheltuielile cu adăposturile, repunerea în funcțiune a infrastructurii de electricitate, de telecomunicații, drumuri, toate acestea vor fi susținute de Uniunea Europeană din Fondul de Solidaritate. Iar noi, Parlamentul European, ne vom asigura că acești bani vor fi decontați cât mai repede.”, a transmis Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

sursă: Siegfried Mureșan