Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, împreună cu Inspectoratele Școlare Județene, se mobilizează în aceste zile pentru a oferi sprijin comunităților afectate de inundații


Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, împreună cu Inspectoratele Școlare Județene, se mobilizează în aceste zile pentru a oferi sprijin comunităților afectate de inundații.

Ministerul Educației centralizează nevoile de mobilier și resurse didactice și va aloca fonduri pentru achiziția acestora.

Pentru a sprijini copiii din zonele afectate, mai multe inițiative sunt deja în desfășurare:

  • Inspectoratele Școlare Județene din Constanța, Ialomița și Dâmbovița contribuie cu rechizite și ghiozdane pentru copiii din județul Galați.
  • Elevii și părinții au acces la o linie telefonică de consiliere individuală – 0771 390 833.
  • ISJ Galați a organizat deja o colectare de produse de primă necesitate, cu două centre de colectare – Cantina Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” Galați, Strada 1 Decembrie 1918 nr. 25 și Sala de sport a Școlii Gimnaziale “Dimitrie Sturdza” Tecuci, Strada 1 Decembrie 1918 nr. 26. O parte dintre produsele colectate au fost deja distribuite în Cudalbi încă de luni și în Pechea. Centrele sunt deschise permanent în timpul zilei.

sursă: PNL





Source link

Mai multe știri