Cluj-Napoca: Emil Boc a primit vizita Ambasadorului Republicii Franceze, Nicolas Warnery


Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a primit vizita Ambasadorului Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery.

Am primit astăzi vizita Excelenței Sale, dl Nicolas Warnery, ambasadorul Republicii Franceze în România. E.S se află la Cluj-Napoca cu ocazia seminarului de integrare dedicat studenților francezi care își vor începe studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Studenția la UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca a devenit un brand al Clujului, reunind anual în orașul nostru tineri remarcabili de la nivel național și internațional.

Am discutat despre proiectele municipalității și colaborarea dintre Cluj-Napoca și orașele înfrățite Dijon și Nantes.

În anul 2024, în contextul relațiilor de înfrățire, parteneriatele s-au concretizat prin acțiuni și proiecte comune, care au făcut posibilă dinamizarea și consolidarea cooperării bilaterale dintre orașele noastre.

Primarul a declarat că limba franceză este una dintre cele mai vorbite limbi străine în Cluj-Napoca:

„La Cluj-Napoca, 30.000 de elevi şi studenţi români învaţă limba franceză în şcoli, colegii, licee şi universităţi, iar peste 1900 de studenţi francezi şi francofoni studiază în filierele medicale ale universităților clujene.

Astfel, limba franceză este una dintre cele mai vorbite limbi străine în Cluj-Napoca, iar implicarea comunității francofone în domeniul cultural și educațional se resimte prin activități, evenimente și programe deschise pentru întreaga comunitate”, a transmis edilul liberal.

Pe durata vizitei la Primăria municipiului Cluj-Napoca, E.S. Dl. Nicolas Warnery va fi însoțit de:

  • Josette Hereson, Consilier politic, Ambasadei Franței

  • Julien Chiappone-Luccesi, Consilier cultural și de cooperare al Ambasadei Franței și

    director al Institutului Francez din România

  • Pascal Fesneau, Consul onorific al Franței la Cluj-Napoca

  • Alexandra Servel, Director delegat al Institutului Francez din România la Cluj-Napoca

Sursă: Facebook Emil Boc






















Source link

Mai multe știri