Consiliul Județean Iași a aprobat proiectele ce urmează a fi implementate prin Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială în cadrul sesiunii 2024


Consiliul Județean Iași a aprobat proiectele ce urmează a fi implementate prin Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială în cadrul sesiunii 2024.

„Îmbunătățirea infrastructurii rutiere, creșterea calității serviciilor sociale, investițiile în educație și în dezvoltarea comunităților rurale rămân o prioritate pentru această administrație. Mă bucur că vom continua și anul acesta Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială, prin care vom asigura finanțare pentru modernizarea terenurilor de sport și a târgurilor, iar săptămâna viitoare vom semna contractele de finanțare.”, a transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Comunele Miroslava, Ciurea, Scobinți, Bălțați și Holboca vor beneficia de finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectelor ce au ca obiectiv construirea sau modernizarea unei piețe agroalimentare, în timp ce alte 20 de unități administrativ teritoriale, respectiv Ciurea, Dumești, Comarna, Todirești, Bălțați, Țibănești, Mironeasa, Țigănași, Ipatele, Probota, Golăiești, Hărmănești, Coarnele Caprei, Miroslovești, Costești, Movileni, Bârnova, Lețcani, Românești și Butea vor încheia un contract de finanțare în vederea construirii, modernizării sau reabilitării terenurilor de sport pentru copii și tineret.

„Totodată, am reușit să facem economie în proiectul de achiziție a microbuzelor școlare, astfel că vom putea suplimenta necesarul cu încă trei microbuze care vor ajunge în comunele Belcești, Mironeasa și Tătăruși. Dezvoltarea comunităților nu are culoare politică, așa cum am demonstrat în acest mandat, iar toate resursele pe care le avem, le alocăm în mod echitabil pentru toate comunele din județ”, a spus Costel Alexe.

sursă: Costel Alexe





Source link

Mai multe știri