Președintele CJ Bihor Ilie Bolojan a anunțat când se va deschide circulația pe centura ocolitoare a municipiului Beiuș

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a transmis că se finalizează ultimele detalii înainte de deschiderea circulației pe centura ocolitoare a municipiului Beiuș.

Liberalul Ilie Bolojan a anunțat că:

• se fac ultimele marcaje și se montează consolele cu panourile indicatoare;
  • se finalizează montarea parapetelor de protecție;
  • până la sfârșitul acestei săptămâni se termină auditul de siguranță rutieră. Expertul va verifica dacă elementele de siguranță rutieră sunt realizate conform proiectului;
  • săptămâna viitoare se vor face probele de încărcare dinamică la poduri. Este proba de rezistență a grinzilor podurilor. Pe fiecare deschidere a celor 2 viaducte și a celor 3 pasaje rutiere supraterane vor circula 2 camioane încărcate, având o greutate totală de 40 de tone. Senzorii montați pe grinzi vor indica deformarea acestora, verificându-se astfel proiectarea corectă a grinzilor. La un viaduct sunt 20 de deschideri, la celălalt 25. Fiecare deschidere va fi verificată pe fiecare sens de mers;
  • în săptămâna 7 – 12 octombrie, comisia de dare în trafic va face ultima verificare a lucrărilor și va stabili data de deschidere a circulației.

”Ne propunem ca până la jumătatea lunii octombrie centura Beiuș să fie deschisă circulației pe toată lungimea acesteia. Mulțumesc constructorilor și echipelor de proiect din CNAIR și Consiliul Județean Bihor pentru finalizarea lucrărilor. Cei care tranzitează prin zona Beiușului vor câștiga minute bune, evitând blocajele din oraș. Pentru localnici, circulația prin Beiuș va fi mult ușurată, după ce se va deschide circulația.”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Sursă: Facebook Ilie Bolojan