Emil Boc a semnat Acordul de Cooperare între Cluj-Napoca și Cernăuți alături de primarul orașului ucrainean, Roman Klichuk


Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a semnat Acordul de Cooperare între Cluj-Napoca și Cernăuți alături de Roman Klichuk, primarul orașului ucrainean.

Am semnat, în Sala de sticlă a Primăriei, Acordul de Cooperare între Cluj-Napoca și Cernăuți, alături de dl Roman Klichuk, Primarul orașului ucrainean – putem spune, acum, „înfrățit”.

Am încredere că acest pas ilustrează, pe lângă istoria care ne unește, legăturile puternice pe care le avem în prezent între comunitățile noastre și pe care dorim să le întărim. Obiectivele sunt comune și, fundamental, duc către o calitate a vieții mai bună pentru fiecare cetățean, acasă – oriunde ar fi “acasă” în Europa.

Acordul de Cooperare subliniază oficial că orașele noastre își asumă să depună eforturi comune în vederea schimbului de bune practici și experiențe în ceea ce privește dezvoltarea.

În cadrul întâlnirii am discutat despre direcțiile de colaborare în mai multe domenii, precum economic, programe europene, educație, cultură, inovare.

Am subliniat, de asemenea, că sprijinul pentru Ucraina este de fapt un maraton și nu un sprint. Asta înseamnă că trebuie să ne dozăm eforturile și să ținem aproape pentru a ajuta comunitățile care trec prin condiții extrem de dificile„ a transmis primarul liberal Emil Boc.

Delegația din partea orașului Cernăuți a fost compusă din:

  • dl Roman Klichuk, Primarul mun. Cernăuți;

  • dl dr. Mykhailo Pavliuk, Vicepreședinte al Consiliului Regional Cernăuți;

  •  dl dr. Serhii Bostan, Director Dezvoltare Socio-Economică și Planificare Strategică

  • Departamentul Consiliului Local Cernăuți;

  •  dl dr. Serhii Hakman, Director adjunct al Centrului de Formare Avansată a Funcționarilor Publici;

  •  dl Oleksandr Ivan Grechenyuk, Președintele Congresului Mondial al Tineretului Ucraineni

    (SKUMO);

  •  dna Kseniia Shyriaieva, Coordonator al Centrului pentru Educația Copilului UA;

  •  dl Vasile Ruscovan, Președintele Asociației Ruscovan.

 

Sursă: Facebook Emil Boc






















Source link

Mai multe știri