Ministrul Energiei Sebastian Burduja a primit vizita Ambasadorului Emiratelor Arabe Unite, Sultan Mohamed Majed Alali


Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a primit vizita lui Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO al companiei MASDAR, și a Ambasadorului Emiratelor Arabe Unite, Sultan Mohamed Majed Alali.

Sebastian Burduja a subliniat importanța parteneriatului dintre Hidroelectrica și MASDAR pentru Ministerul Energiei:

Unul dintre cele mai importante parteneriate pentru Ministerul Energiei este cel dintre Hidroelectrica și MASDAR, un jucător major la nivel global pentru investiții în energie verde. Astăzi am avut plăcerea să primesc vizita Domnului Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO al companiei MASDAR, și a Ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România, E.S. Sultan Mohamed Majed Alali”, spune Ministrul Energiei.

Ministrul a precizat că:

MASDAR este unul dintre pionerii globali în investiții și dezvoltarea proiectelor de energie, având în operare și dezvoltare capacități de peste 15.000 MW putere instalată.

În România, Masdar lucrează îndeaproape cu Hidroelectrica la înființarea unei societăți mixte pentru realizarea de proiecte solare fotovoltaice terestre si flotante, precum si pentru implementarea de sisteme de stocare a energiei in baterii”, preciează Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei a prezentat câteva proiecte luate deja în vedere:

O primă investiție avută în vedere este un proiect pilot de montare a panourilor fotovoltaice plutitoare pe sapte lacuri de acumulare de pe râul Olt.

De asemenea, există potențialul ca cele două companii să urmărească oportunitati noi și în alte tehnologii, precum generarea din surse eoliene terestre sau pe mare, atât în România cât și peste granițe. Ținta companiei pe care Hidroelectrica și MASDAR o vor forma este o capacitate de minim 2000MW în următorii trei ani”, transmite Ministrul Energiei.

Acest parteneriat strategic este o dovadă în plus că Hidroelectrica este o companie matură, internațională, cu planuri de dezvoltare în noi linii de afaceri.

Mai mult, este un exemplu concret al relației speciale dintre România și Emiratele Arabe Unite, care sunt angajate în promovarea sustenabilității și a diversificării surselor de energie. Înainte, împreună

Sursă: Facebook Sebastian Burduja






















Source link

Mai multe știri