Ministra Ligia Deca a participat la reuniunea Comitetului național pentru aderarea la OCDE


Ligia Deca, ministra Educației. a participat la reuniunea Comitetului național pentru aderarea la OCDE, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele și obiectivele României pentru procesul de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

„În ceea ce privește educația, evaluarea experților OCDE cu privire la capacitățile României de a pune în aplicare instrumentele juridice substanțiale ale OCDE care intră în competența Comitetului Politici Educaționale (EDPC) a fost pozitivă și a avut la bază autoevaluarea transmisă de România, precum și schimbările legislative din 2023.”, a spus Ligia Deca.

Potrivit liberalei, procesul de aderare a României în domeniul educației și competențelor va continua în cadrul grupurilor de lucru ale OCDE în luna octombrie, în cadrul celor 4 sesiuni speciale ale subgrupurilor Comitetului pentru Politici Educaționale.

„Rezultatele sunt îmbucurătoare și am încredere că anul acesta vom finaliza cu succes etapele de analiză pentru domeniul educației, în vederea aderării la OCDE.”, a transmis Ligia Deca, ministra Educației.

sursă: Ligia Deca





Source link

Mai multe știri